Bukit Beruang,Melaka

Ahad, 13 Mei 2018

Minggu lepas Aktiviti masa cuti ialah Hiking. Actually Aktiviti hiking ni bukan lah perkara yang baru. Tetapi tempat yang saya ni lah tempat baru.

Masa duduk Melaka inilah masa untuk hiking waktu cuti. BUKIT BERUANG THE FIRST PLACE IN MELAKA UNTUK SAYA HIKING

Lebih kurang 3Jam juga kami hiking naik dan turun Bukit Beruang ini, sebab kami lalu track yang jauh. Kami naik pada jam 3petang dan turun pada jam 6petang.

Untuk tangkap gambar  dengan view yang cantik tu tak perlu pon nak naik sampai 3jam. 30minit pon dah sampai.

Siapa yang tak pernah naik boleh Lah try naik BUKIT BERUANG. Kami hiking pada waktu cuti umum. So ramai juga orang yang datang untuk hiking. Datang waktu weekend pon okey.

Track untuk hiking banyak, you all boleh pilih nak yang dekat atau jauh.

Satu peringatan daripada saya sebelum naik jangan pakai baju legan pendek atau seluar pendek sebab banyak nyamuk.

Bagi yang suka hiking ditempat-ii yang macam ni,banyak nyamuk you all boleh try Cream Herba Blend saya pasti tiada nyamuk dekat dengan anda 💛

Kalau nak tau tetang herba blend boleh Cari saya Di Fb Scha Aishah

Sihatkan Tubuh Badan

Perkara yang tidak mustahilkan. JADI , MAKA JADILAH IA. Jika Allah mengizikan sesuatu itu terjadi. Maka tidak mustahillah bagi sesuatu itu.
beberapa hari lepas hari lepas scha ada baca pos geng shaklee yang sold 22 botol vivix dalam masa satu hari. Kenapa ramai yang cari vivix ni ya? bagus ke vivix ni.

YES !! dekat sini scha memang nak beri tahu memang Vivix produk yang terbaik, exlusive dan tak ada produk lagi yang setanding dengan vivix.

kalau nak ceritakan kebaikkan vivix ni banyak sangat. so scha share sedikit-ii lah ye. Yang paling best vivix terus sampai ke DNA. Apa yang bestnya sampai ke DNA ni. Sebab nak badan yang sihat perlu mula daripada akarnya. so dalam badan kita DNA ni lah akar-ii yang perlu kita jaga dan baiki untuk memastikan kesihatan tubuh badan.

VIVIX membantu dalam membaiki sel yang rosak. Jika sel yang rosak yang memyebabkan pelbagai penyakit dapat diperbaiki Tidak musthail penyakit yang anda ada dapat baik.
Jika anda berminat atau ada sebarang pertanyaan anda boleh terus hubungi saya ditalian 0196431747 Cik Aishah ← click untuk whatsapp 

Untuk pengetahuan anda Vivix ada Promosi sehingga 15 May 2018 ini.
Jika anda beli 2 botol ,5% diskaun dan free membership shaklee.
Apa Yang bagus dapat jadi ahli shaklee ini : 
1. dapat bonus bila cukup point 
2. dapat beli produk shaklee dengan harga lebih murah. 
3. anda boleh menjalankan bisnes shaklee dengan menjual semua produk shaklee. 
4. tidak perlu simpan stok untuk jadi agent(ahli) shaklee




Tips Cergas Semasa Berpuasa

Selasa, 8 Mei 2018

Lagi Seminggu Dah nak masuk Bulan Ramadhan, mesti ramai dah buat persediaaankan.

Yang menunggu malam tarawih pasti nak kekal cergas jekan sebab tak nak lepaskan peluang untuk tarawih berjamaah. Oleh itu apa tips yang terbaik untuk kekal Cergas.

1. Jangan Tinggal Sahur.
2. Jangan Berbuka Berlebih-lebihan
3. Pastikan Banyak Minum Air.

Tips yang simple yang patut semua orang ikot. Selain daripada itu, saya ingin mencadangkan untuk anda ambil minuman Tambahan untuk. Meningkatkan stamina dan kekalkan air dalam badan. 

Performance Drink adalah salah satu minuman yang anda boleh ambil dan amalkan. Performance Drink boleh di ambil oleh kanak-kanak dan ibu mengandung juga.

Pilihan Ditangan Ada. oleh yang demikian shaklee telah beri offer 10% jika anda beli 2 performance drink pada bulan ini (may2018) . Anda juga diberi free beg Hijau Shahklee yang comel.

Jika anda berminat atau ada sebarang pertanyaan anda boleh terus hubungi saya di talian atau whatsaap aishah 0196431747

HERBA BLAND SHAKLEE

Rabu, 4 April 2018

Assalamulaikum, Selamat Pagi.

Minggu ini dah genap Sebulan Saya Praktikal Di Melaka. Buat masa ini tiada apa yang menarik praktikal di sini.

Yang menarik nya Scha Market kan shaklee dekat company ni. Praktikal di sini, setiap orang mesti share tentang marketing.

Semalam lepas bercerita tetang Marketing. scha Share dengan student praktikal lain tentang Herba Blend.

Herba blend memang scha akan bawa ke mana-ii.So setiap hari scha akan bawa ke office..

Apa yang best tetang Herba blend ni, kalau digunakan secara Konsistan, tangan pasti akan lembut. Keduanya kalau x suka rumah pasang ubat nyamuk. Gunalah losyen ni. Nyamuk x berani dekat.

Selain tu, scha juga gunakan bila scha terkena benda-ii panas. Alhamdulillah cepat baik. Ada sekali tu scha kena gigit Lipan. Alhamdulillah lepas lebih kurng 15minit sapu. bisa lipan berkurang.

Banyak sangat kebaikan Losyen ni. Kalau nak oder atau nak jadi ahli shaklee hubungi je scha  0196431747 atau whatsapp Aishah

Kawal Kolestrol Anda

Rabu, 7 Februari 2018

Assalamualaikum , Hai ❤

Nak kawal kolestrol tak susah. Yang susah nak kawal diri daripada tidak makan makanan yang tidak sihat yang menyebabkan Kolestrol tinggi.

SEBELUM SAYA NAK SUGGEST ANDA SEMUA VITAMIN UNTUK BANTU KAWAL KOLESTROL.

ANDA PERLU TAHU BAHAWA VITAMIN INI HANYA MEMBANTU, TETAPI ANDA PERLU MENJAGA PEMAKANAN DAN GAYA HIDUP. INSHAALLAH DENGAN GAYA HIDUP YANG SIHAT ANDA DAPAT MEMBANTU KAWAL KOLESTROL.

VITAMIN YANG DAPAT MEMBANTU ANDA

Phytocol-ST – Membantu Memperbaiki Kesihatan

Sterol dan stanol tumbuhan adalah sebatian semula jadi yang ditemui dalam tumbuhan, buah, sayur dan bijian. Kajian menunjukkan bahawa apabila ditambah kepada pemakanan sihat, ia boleh memberi manfaat kepada kesihatan anda.

Oleh kerana ia mempunyai struktur yang serupa dengan kolestrol, mereka akan bersaing untuk penyerapan dan sekaligus membantu meningkatkan kesihatan. Lagi kurang lah risiko saluran darah anda menyerap kolestrol LDL daripada makanan.

Cara Sterol dan Stanol Tumbuhan dalam Phytocol-ST bertindak

Jadi sekiranya anda siap-siap ambil supplement Phytocol-ST ini sebelum mengambil makanan yang berkolestrol tinggi, kandungan sterol dan stanol tumbuhan yang semula jadi ini (dan mempunyai struktur serupa dengan kolestrol), akan menghalang penyerapan kolestrol daripada makanan.

Jadi ia menghalang penyerapan kolestrol ke dalam tubuh badan anda secara semulajadi.

2 kali hidangan Phytocol-ST ini seperti yang disarankan akan membekalkan 2,000 mg sterol dan stanol tumbuhan setiap hari

OmegaGuard – Minyak Ikan Tulen Berkepekatan Tinggi

Antara pelbagai lemak yang ada, terdapat satu yang anda tidak boleh kurangkan, iaitu asid lemak penting Omega-3, di mana tubuh anda tidak mampu untuk menghasilkannya sendiri.

Dua jenis Omega-3 yang utama adalah EPA dan DHA, dan ia amat penting untuk kesihatan manusia.

EPA dan DHA ini akan membantu menurunkan kolestrol LDL berlebihan dalam salur darah kita.

Ia berfungsi untuk menurunkan kolestrol kita yang dah lama ada dalam badan kita dan bertapa dalam badan kita.

Antara kebaikan Omega-3 ini adalah ia dapat menurunkan kadar trigliseride di samping menurunkan kolestrol jahat LDL. Ia juga dapat meningkatkan kolestrol baik (HDL), seterusnya menurunkan tekanan darah.

Jika Anda berminat dengan Vitamin di atas atau sebarang pertanyaan anda boleh terus hubungi saya atau whaysapp Aishah 0196431737

Tip Naikkan Berat Badan

Selasa, 6 Februari 2018

Assalamualaikum. Hi :) 

Nak naikkan berat badan pon menjadikan masalah juga kepada sesetengah golongan. Semalam saya ada customer yang menghadapi masalah seperti ini. Pada pendapat saya jangan mengharap kepada vitamin semata-mata. Amalan gaya hidup juga menjadi peranan penting dalam masalah menaikkan berat badan. 

Pemakanan seimbang sangat penting dalam memastikan tubuh badan kita berada dalam keadaan yang baik. Sayu dan buahaan perlu diambil untuk memastikan pemakanan yang seimbang. 

Bagi individu yang ingin menaikkan berat badan, sarapan, makan tengah hari dan makan malam perlu di ambil dan dijaga. 

Di samping itu, saya juga menyarankan anda untuk mengambil Vitamin untuk mencukupkan nutrien yang tidak dapat diperoleh daripada makanan yang kita ambil. Antara Vitamin yang saya sarankan ialah Mealshake, B complex dan Vitalea. 


Vitalea : Membekal 28 jenis Vitamin penting bersama iron yang sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid dan benguk  ( penyakit tiroid ini terjadi kebiasaannya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam vitalea kita), tidak lesudan menjadikan kulit yang sentiasa tegang, mengelak pitam dan pening. 

B Complex : Mengandung 8 jenis vitamin B yang penting untuk badan. Mengawalatur kadar metabolismedalam badan, menggalakkan kesihatan sistem kardiovaskular, mengurangkan letih, tekanan perasaan dan meningkatkan sistem pertahanan badan. 

Mealshake : Membekalkan 35% atau lebih nilai harian bagi 19 vitamin dam mineral yang penting. Sumber yang kaya kalsium, fiber dan protien. Makanan tambahan penting untuk menambahan berat badan yang mana ia membantu menambah selera makan. Walau kita kurang makan namun pengambilan mealshake ini banyak membantu memberi badan rasa bertenaga. 





Jika anda berminat untuk oder atau beli vitamin tersebut anda boleh terus hubungi saya atau whatsapp Aishah 0196431747

SkinCare Semulajadi

Isnin, 5 Februari 2018

Youth adalah salah satu skincare yang berasaskan Bahan semulajadi

Kandungan Youth

👰 Schisandra Chinese Fruit Extract

sokong struktur kulit - beri khasiat pada kulit

👰 Vital Repair (vitamins, botanical)

lawan radikal bebas - perlindungan kulit

👰 Apple Cell Extract & Gentle Vitamin A

cepatkan kadar pembaharuan sel kulit, segar & lembut

👰 Muscadine Grape

melindungi kolagen & elastin - perlindungan kulit

👰 Lotus Jopanicus Extract

sokong penghasilan kolagen & elastin - tegang tanpa kedutan

Bulan 4 & 5 ada jual individual pack

Umur 25 - Set penjagaan harian ➡ cleaner, toner, serum, day & night

Remaja - cleanser, toner, moisturizer

Radiance C+ E hanya untuk orang berusia sebab dia tinggi antioksidan

Untuk umur 25 tahun nak ambil juga radiance C+ E sekali sekala

Umur 30 nak pakai jugak radiance, campur dengan night cream..pakai radiance 2-3x/week

Full set untuk orang yang berusia

Serum bagi orang muda 1x/week sahaja

Radiance C+E tinggi antioksidan..collagen akan naik, keluarkan semua benda tak bagus..blackhead, whitehead semua keluar cuci

Cleanser ada Alga

Again..radiance ambil tengok umur

C+E, serum sesuai untuk dipakai waktu malam

Jika anda berminat boleh hubungi saya aishaH , 0196431747

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS